loading...
اشپزی
ساسان بازدید : 56 سه شنبه 08 بهمن 1398 نظرات (0)

آموزش مرحله به مرحله پخت “مربای بالنگ تازه”

 

مواد لازم برای مربای بالنگ تازه

بالنگ تازه 4 عدد درشت

آب لیمو یا آب بالنگ نصف استکان کوچک

شکر هم وزن بالنگ ها

طرز تهیه مربای بالنگ تازه خوشمزه

ابتدا باید بالنگ ها را خوب بشویید و پوست آنها را نازک بر دارید سپس از وسط نصف کنید و مغز آن را بر دارید و به اندازهای دلخواه ببرید. بالنگ ها را یک ساعت در آب سرد قرار دهید و بعد آبکشی کنید. بعد از آن ،آنها را یک شبانه روز در آب آهک بریزید . پس از سپری شدن این زمان بالنگ ها را از آب آهک بیرون بیاورید و دوباره داخل آب سرد بریزید و آب را روی حرارت قرار دهید تا به تدریج به جوش بیاید.یکی دو جوش که خوردند بلافاصله آب زردش را خارج میکنیم چون آبش تلخ است.دوباره آنها را درداخل آب سر میریزیم تا به جوش بیاید.این دفعه بالنگ ها را 20 دقیقه میجوشانیم و دوباره آب را خالی میکنیم . این کار را 4 بار تکرار میکنیم تا هم بالنگ ها بپزند و هم تلخی آنها کاملا از بین برود.

 

بعد از گذراندن این مرحله بالنگ ها را در آب سرد بریزید تا کمی بماند .

 

شکر و دو لیوان آب را مخلوط کنید و بر روی حرارت قرار دهید تا آب بجوشد و شکر حل شود و شربت غلیظی بدست بیاید.

 

و وقتی شربت سرد شد بالنگ ها را از آب سرد خارج کنید و داخل شربت غلیظ شده بریزد .

 

نگهداری بالنگ ها در شربت برای دو ساعت

2 ساعت بالنگ ها را در شربت نگه دارید سپس روی حرارت قرار دهید تا شربت دوباره یکی دو جوش بزند.در آخر هم آب لیمو را هم برای خوش طعم تر شدن مربا و هم برای جلوگیری از شکرک زدن مربا داخل آن بریزید و وقتی شربت قوام کافی را بدست آورد مربا را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.

 

بعد مربا را در ظرف های مورد نظر بریزد و در یخچال نگهداری کنید

 

نکات تکمیلی در مورد مربای بالنگ تازه

خواص

رفع خون‌ریزی لثه، تقویت کبد، خنک‌کننده و آرام بخش، رفع یبوست معده. همراه با گلاب برای اسهال خونی و نیز اسهال‌های روده‌ای سودمند است.

 

بالنگ در کتب طب سنتی با نام «اترج کبیر» آمده‌است. میوه آن را به فارسی بالنگ گویند و از نظر گیاه‌شناسی زیرگونه‌ای از بادرنگ است. این درختچه دارای میوه‌هایی است که گاهی به وزن یک کیلوگرم نیز می‌رسد. نوع دیگری از بالنگ را به فارسی «بادرنگ» می‌نامند و در کتب طب سنتی با نامهای بادرنج، باذرنج و اترج صغیر آمده‌است.

 

بالنگ درختچه‌ای است به شکل غیر منظم، برگ آن با کمی اختلاف شبیه سایر مرکبات ولی میوه آن به کلی متفاوت و نوع کبیر آن در ابعاد یک خربزه کوچک است. شکل آن دراز از یک طرف متصل به شاخه کمی پهن و از طرف دیگر به نوک بارکی ختم می‌شود. پوست آن به رنگ زرد طلایی خیلی ضخیم، موج دار و دارای برآمدگی‌هایی مانند تاول درشت است. قسمت عمده میوه را با پوست زرد و گوشت سفید داخل پوست را گرفته و تقریباً جای برای گوشت ترش غیر خوراکی وسط آن باقی نگذارده‌است. گل آن سفید می‌باشد.

 

بالنگ دارای پوست زرد رنگ طلایی، با بوی معطر، به خصوص نوع کوچک آن که پوستش صاف است، معطرتر است. قسمت گوشتی سفید متصل به پوست خارجی آن ضخیم و کمی شیرین و قسمت گوشت وسط آن که در میان پرده‌های ضخیم طولانی واقع شده‌است، دارای الیاف و غلاف‌های پر از مایعی است که در بعضی انواع شیرین و در برخی ترش می‌باشد. تخم‌های آن که در قسمت گوشتی آن واقع است کمی دراز و در غلاف سفیدی واقع و مغز، سفید و کمی تلخ است.

 

از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی پوست زرد آن کمی گرم و خشک است و شحم آن یا به عبارت دیگر قسمت گوشت سفید داخلی متصل به پوست زرد آن در ارقامی که این قسمت شیرین است از نظر طبیعت سرد و تر و خشک و برگ و شکوفه آن گرم وخشک است. از نظر خواص معتقدند که پوست زرد آن برا ی تقویت قلب و دماغ و کبد، سرد و معده احشای داخل شکم مفید است و برای تحلیل بادها و نفخ و کمک به هضم غذا مؤثر می‌باشد.

 

بخصوص مربای آن با عسل؛ البته با خوردن مربای آن اسراف نباید شود زیرا هضم آن مشکل می‌شود. دم کرده پوست زرد خشک شده آن مسکن قی صفراوی و جویدن آن خوشبوکننده دهان است. اگر پوست و گوشت سفید خشک شده آن را درلابه لای لباس‌ها بگذارند مانع بید زدن می‌شوند.


خوش رنگ و خوشمزه ترین “مربای توت فرنگی” با این طرز تهیه

 

کسانی که توت فرنگی دوست دارند، حتما اهل مربای توت فرنگی هم هستند. اگر شما هم از طرفداران مربای توت فرنگی به شمار می روید، می توانید ساده ترین روش پخت و تهیه مربای توت فرنگی در خانه را اینجا آموزش ببینید.

مواد لازم برای تهیه مربای توت فرنگی

توت فرنگی :یک کیلو

شکر :800 گرم

جوهر لیمو :نوک قاشق چایخوری

آب:نصف لیوان

 

طرز تهیه مربای توت فرنگی

برای درست کردن مربای توت فرنگی به هیچ وجه از توت فرنگی های گلخانه ای استفاده نکنید.سعی کنید از توت فرنگی های ریزتر برای درست کردن مربا استفاده کنید.

 

برای شروع کار باید اول توت فرنگی ها را خوب بشویید و اجازه دهید تا در داخل آبکش آب اضافی آن گرفته شود.

 

سپس برگ های آن را جدا کنید و در داخل قابلمه لعابی که گنجایشش 3 برابر مقدار توت فرنگی هاست می ریزیم.

 

به این روش که اول مقداری از توت فرنگی ها را می ریزیم و بعد روی آنها شکر و به همین ترتیب 2 الی 3 بار این کار را انجام میدهیم.

 

در آخر نصف لیوان آبی را که داشتیم به توت فرنگی ها اضافه میکنیم.

 

درست کردن مربای توت فرنگی به همین راحتی

 

در ظرف لعابی را میبندیم و به مدت 12 ساعت در یخچال میگذاریم تا شکر در توت فرنگی ها حل شود.

 

بعد از 12 ساعت استراحت توت فرنگی ها در شکر ،آنها را بر روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا بجوش آید . لازم نیست زیاد هم بزنید ولی باید حتما بالا سر مرباها باشید تا سر ریز نشود.

 

کف سر مربا هم باید با قاشق گرفته شود تا مربا شفاف شود.

 

مربای توت فرنگی باید نیم ساعت روی حرارت بالا بجوشد تا قوام بیاید و برای سرریز نشدن آن میتوانید مدام با قاشق مربا را هم بزنید .

 

در مرحله آخر جوهر لیمو را اضافه میکنیم و مربا را از روی حرارت بر میداریم.

 

برای اینکه مطمئن شوید مربای شما قوام آمده می توانید

 

یه قطره از شربت مربا را بین انگشت سبابه و انگشت شست لمس کنید اگر حالت کشدار و چسبندگی داشت مربای توت فرنگی شما آماده است.

 

پس از سرد شدن میتوانید در ظرف مناسب بریزید و در داخل یخچال نگهداری کنید.

 

ریزه کاری های مهم برای پخت مربای توت فرنگی :

برای پختن مربای توت فرنگی از قابلمه لعابی در ابعاد و اندازه مناسب استفاده کنید.

مهمترین نکته در پخت مربا ، قوام آمدن شربت آن است که باید به آن دقت کنید.

بعد از اینکه مربای توت فرنگی پخته شد باید صبر کنید تا کاملا خنک شود و بعد داخل شیشه بریزید.

اگر توت فرنگی ها آب دار باشند ممکن است بیشتر از 30 دقیقه زمان برای قوام آمدن شربت نیاز باشد.

از توت فرنگی های سفت ، ریز و بدون لک برای تهیه مربا استفاده کنید تا هنگام پخت مربا توت ها له نشوند و ظاهرخود را از دست ندهند.

توت فرنگی های درشت را برای تهیه مربا خرد کنید . تا هم زمان پخت مربا کوتاه تر شود و هم رنگ مربا در اثر جوشیدن زیاد تیره نشود.

به هیچ وجه قاشق خیس را داخل مربای پخته شده نزنید چون باعث کپک زدن آن میشود.

برای اینکه مطمئن شوید قوام مربا کافیست باید ببینید بعد از خنک شدن حالت کشدار پیدا میکند یا نه . برای اینکار چند قطره از مربا را داخل ظرفی بریزد و امتحان کنید.

درب قابلمه ی مربا را از اول تا آخر پخت نبندید تا رنگ مربا تغییر نکند.

بهتر است برای توت فرنگی های شیرین به همان اندازه شکر در نظر بگیرید . ولی اگر مزه توت فرنگی ها ملس بود میزان شکر را یک و نیم برابر کنید.

اگر شکر کم باشد و شربت مربا قوام نیاید و پخت توت فرنگی ها کافی نباشد ، مربا کپک میزند.

زمان پخت مربا هر چقدر بیشتر باشد رنگ آن تیره تر می شود.

دارچین ،هل، وانیل، زعفران و بادیان ستاره ای عطر مربا را بیشتر خواهند کرد .هرچند طعم توت فرنگی به تنهایی عطر مربا را منحصر به فرد میکند.

حتما کف های را که روی مربا هنگام حرارت ایجاد میشود را بردارید تا هم مربا شکرک نزند و هم خوش رنگ تر بماند.

زمان پخت مربا به مقدار آن بستگی دارد.

برای اینکه مربا تیره رنگ نشود آبلیمو را در آخر پخت مربا اضافه کنید.


 

نکات کلیدی در تهیه “مربای به” خوشمزه همراه با دستور تهیه

 

چطور مربای به خوش رنگ و خوش طعم بپزیم؟

مربای به یکی از خوشمزه ترین و پر طرفدارترین مرباهاست که قسمتی از شیرینی مربا از طعم خود میوه به می باشد و با توجه به اینکه در تمامی فصول سال موجود می باشد هر زمان که بخواهید می توانید مربای به تازه و خوشمزه ای درست کنید.

 

مواد لازم برای مربای به

میوه به:750گرم

شکر: 750 گرم

آب : 60 میلی لیتر

چوب دارچین :یک تکه

لیمو عمانی :2 عدد

آب لیمو :مقداری

مربای به‬&lrm

 

طرز تهیه مربای به مجلسی

 

طرز تهیه مربای به

ابتدا باید به را با پوست خرد کرد که میتوان این کار را سلیقه ای انجام داد. به به خرد شده مقداری آب لیمو اضافه کنید تا رنگ آن سیاه نشود.

 

سپس به های خرد شده را داخل قابلمه لعابی میریزیم و شکر و آب را هم به آن اضافه میکنیم و در قابلمه را میبندیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا به جوش بیایند.

 

بعد از به جوش آمدن یک تکه چوب دارچین را هم به داخل قابلمه اضافه میکنیم و حرارت شعله را کم میکنیم تا به مدت 1 الی 1ساعت و نیم با در بسته و حرارت خیلی کم بپزد.

 

لیمو عمانی ها را هم به مدت 1 ساعت در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود.و وقتی که شهد مربا رقیق شد لیمو عمانی ها را اضافه میکنیم و تا به مدت نیم ساعت دیگر با مربای به پخته شوند.

 

وقتی شهد مربا غلیظ شد و رنگ دلخواه را بدست آورد آن را از روی حرارت بردارید و منتظر بمانید تا سرد شود .

 

برای اطمینان از قوام لازم مربا میتوانید یک قطره از شربت را داخل یک لیوان آب سرد بریزید اگر شربت تا ته لیوان رسید و از هم باز نشد یعنی شهد از قوام کافی برخوردار است.

 

مربا های آماده شده را میتوانید در ظرف های مورد نظر بریزید و در آن را محکم ببندید و در یخچال یا جای خنک نگهداری کنید.

 

نکاتی مهم در تهیه مربای به:

اگر نمیخواهید به ها نرم شود از همان ابتدا شکر را روی به میپاشیم، آب را اضافه و روی شعله قرار میدهیم.

میزان خرد شدن به سلیقه ای است. برخی به را رنده میکنند.

توجه داشته باشید که در هنگام پخت، شعله گاز باید کم باشد و درب ظرف را بگذارید تا مربای خوشرنگی داشته باشید.

بجای آبلیمو از جوهر لیمو هم میتوانید استفاده کنید.

برخی معتقدند دارچین هارمونی بیشتری با طعم به دارد و بجای آبلیمو از چوب دارچین استفاده میکنند. توجه داشته باشید که استفاده از پودر دارچین رنگ مربا را تیره میکند.

برای خوشرنگ شدن بهتر است از قابلمه مس سفید استفاده شود

 

اگر میخواهید رنگ مربا قرمز باشد آن را دم بیاندازید.

اگر مربا بعد از مدتی کپک زد به این دلیل است که آب آن زیاد بوده و شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده و یا شکر آن کم بوده است. در این صورت مقداری شکر روی آن بریزید و بگذارید مجددا چند جوش بزند تا غلیظ شود

مربا را نباید گرم در شیشه بریزیم. اگر مربا را پس از آنکه پخته شد یک شب نگهداریم، سپس آن را در شیشه بریزیم بهتر است. پس از یک شب معلوم می شود که شربت آن رقیق است یا غلیظ. اگر رقیق بود آن را چند جوش می دهیم تا غلیظ شود.

 

معمولا مربا را هر بار پیش از دو یا سه کیلو بهتر است درست نکنیم. با این مقدار مربای بهتری بدست می آید. اگر خواسته باشید مربای بیشتری بپزید در چند نوبت و هر نوبت دو یا سه کیلو درست کنید.

شربت مربا باید کامل قوام بیاید. برای آنکه بفهمیم شربت قوام آمده مقداری از شربت را با قاشق بر میداریم، سرد که شد باید شربت حالت کشدار مانند عسل باشد و به سختی از قاشق ریخته شود.

مربا از لحظه ای که بجوش می آید کف می کند، باید تا آخرین لحظه مرتب کف آن را بگیریم.

اگر مربا به زیاد روی حرارت بماند رنگش تیره می شود، البته رنگ مربا به سلیقه شما بستگی دارد.

تمیز بودن ظرفی که مربا را در آن می ریزید بسیار مهم است. قابلمه ای که مربا را در آن می پزید باید کاملا تمیز و عاری از هر گونه چربی باشد. شیشه هایی که برای نگهداری مربا در نظر می گیرید هم باید کاملا تمیز و خشک باشند.

اگر می خواهید مربای به حالت ژله ای داشته باشد، می توانید از دانه های به استفاده کنید. آن ها را تمیز کرده و یک ساعت بعد از پخت به مربا اضافه کنید، تا لعاب بیاندازد.

اگر مربای شما پخته و قرمز شده بود ولی شهد آن هنوز رقیق بود، می توانید در قابلمه را برداشته و حرارت را کمی زیاد کنید تا غلیظ شود.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 11
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 0
  • آی پی دیروز : 14
  • بازدید امروز : 1
  • باردید دیروز : 10
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 19
  • بازدید ماه : 71
  • بازدید سال : 613
  • بازدید کلی : 2,381